Ο Μητρικός Θηλασμός και η χρήση Ανθρώπινου Γάλακτος

Arthur I. Eidelman, MD, Richard J. Schanler, MD

Π.Ε.Κ. 0 63 Article rating: No rating

Η από καιρό αναμενόμενη εκσυγχρονισμένη Δήλωση Πολιτικής “Μητρικός Θηλασμός και η χρήση του Ανθρώπινου Γάλακτος” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Pediatrics του τεύχους του Μαρτίου, αντικαθιστώντας αυτή του 2005.

Νεογνική ηλικία

Δρ. Περσιάνη παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 3381 Article rating: 3.8

Εάν το μωρό  σας έχει γεννηθεί με το κεφάλι του λίγο παραμορφωμένο, εάν τις πρώτες μέρες της ζωής του τα ματάκια του είναι φουσκωμένα και κολλούν, εάν το δέρμα του είναι λίγο κίτρινο και έχει διάφορα  εξανθήματα, εάν η αναπνοή του είναι γρήγορη και ακανόνιστη, εάν η μύτη του κάνει θόρυβο, φταρνίζεται συχνά και έχει λόξυγκα, εάν βγάζει λίγο γάλα και έχει πολλές κενώσεις, εάν οι μαστοί και τα γεννητικά του όργανα είναι φουσκωμένα και ο ομφαλός του πεταχτός,

Θηλασμός και απώλεια βάρους

Π.Ε.Κ. 0 67 Article rating: No rating

Δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα χρονικά όρια για το θηλασμό. Εντούτοις, φαίνεται ότι ένα κατάλληλο χρονικό εύρος είναι  από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Συνιστάται τα βρέφη να θηλάζουν αποκλειστικά για τους πρώτους 4 έως 6 μήνες ζωής

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΠΡΩΚΤΟΚΟΛΙΤΙΔΑ

Από Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH

Π.Ε.Κ. 0 74 Article rating: No rating

Κατά την παιδική ηλικία μπορεί να εμφανίζονται ποικίλες αλλεργικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Η αλλεργική πρωκτοκολίτιδα συμβαίνει σε βρέφη που θηλάζουν και αφορούν το γαστρεντερικό τους σύστημα.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Από Νίκο Περσιάνη παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 61 Article rating: No rating

Δεν υπάρχουν δεδομένα για αρνητικές επιπτώσεις στο βρέφος εάν η μητέρα που θηλάζει εμβολιασθεί με ηπατίτιδα Α. Η ACIP συνιστά πάντως ότι είναι καλύτερα να χορηγείται ανοσοφαιρίνη της ηπατίτιδας Α σε μητέρες που θηλάζουν.

RSS
12