ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

Από Μιχάλη Ιασονίδη παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 6 Article rating: No rating

Σύμφωνα με έρευνες, οι μισοί και πλέον μαθητές (57%) έχουν καπνίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, οι περισσότεροι περιστασιακά (33%). Συστηματικά δηλώνουν ότι καπνίζουν το 21% των μαθητών. Τα κορίτσια υπερτερούν των αγοριών στο περιστασιακό

Ακτινοβολία και παιδιά

Δρ. Στέλλα Κάννα-Μιχαηλίδου

Π.Ε.Κ. 0 212 Article rating: 2.0

Το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, ως «πιθανώς καρκινογόνa για τον άνθρωπο». Από τότε μέχρι σήμερα, η τεκμηρίωση νέων πιθανών και πολύ σοβαρών κινδύνων αποτελεί την κορυφή ενός αναδυόμενου παγόβουνου.

Mεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων

Από Ιωάννη Γεωργίου παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 5 Article rating: No rating

Οι μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων για να σωθεί η ζωή σε περίπτωση πχ. Λευχαιμίας, γίνονται από 3 πηγές. Μέχρι το 1988 γινόντουσαν μόνο με λήψη από το μυελό των οστών υγιούς ιστοσυμβατού δότη.

Μαγειρικό αλάτι (νάτριο) και πώς να περιορίσετε την υπερκατανάλωση του

Από Μιχάλη Ιασονίδη παιδίατρο και Αγνή Κοσκινάρη, ιατρό

Π.Ε.Κ. 0 7 Article rating: No rating

Είναι σημαντικό να ξέρετε πόσο νάτριο χρειάζεστε πραγματικά, ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε νάτριο και πρέπει να αποφεύγετε, καθώς και τρόπους για να μαγειρεύετε και να σερβίρετε τα φαγητά χωρίς προσθήκη επιπλέον αλατιού.

Αίμα ομφαλίου λώρου

Από Ιωάννη Γεωργίου παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 7 Article rating: No rating

α τελευταία χρόνια το αίμα του ομφαλίου λώρου, πού μπορεί να παρθεί μόλις γεννηθεί το νεογέννητο, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σαν μια εναλλακτική αλλογενής(για άλλο άτομο, όχι για το ίδιο το νεογέννητο),

RSS
12