ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ

Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής

Π.Ε.Κ. 0 0 Article rating: No rating

Ο παιδίατρος Δρ. Αδάμος  Χατζηπαναγής  μας εξηγεί τι είναι η μηνιγγίτιδα, τι μπορεί να την προκαλέσει, πως εκδηλώνεται η ασθένεια, πως γίνεται η διάγνωση της, πόσο σοβαρή ασθένεια είναι και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι πρόληψης.

Μηνιγγίτιδα

Χρίστος Ροδούλης MD,DCH Παιδίατρος

Π.Ε.Κ. 0 348 Article rating: 5.0

Μηνιγγίτιδα! Μια λέξη που προκαλεί φόβο και τρόμο στους γονείς αλλά και δέος, άγχος και αγωνία στους γιατρούς να κάνουν έγκαιρα διάγνωση. Είναι πράγματι μια πολύ σοβαρή αρρώστια με θνητότητα 5-15% και σοβαρές επιπλοκές στα 20% των περιστατικών (προβλήματα ακοής, όρασης, μνήμης και συγκέντρωσης, επιληψία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να χρειαστεί να γίνει ακρωτηριασμός άκρων ή δακτύλων).

Κακοσμία της αναπνοής στα παιδιά (Halitosois)

Δρ. Περσιάνη παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 336 Article rating: 2.0

Ένα πολύ συνηθισμένο παράπονο που κάνουν οι γονείς στον παιδίατρο για τα παιδιά τους, είναι η κακοσμία της αναπνοής τους. Φυσικά δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό (20%) των ενηλίκων. Η κακοσμία του στόματος και κατ’ επέκταση της αναπνοής είναι η τρίτη αιτία μετά την τερηδόνα και την ουλίτιδα που οι ασθενείς επισκέπτονται τον οδοντίατρο.

36ο Μετεκπαιδευτικο Παιδιατρικο Συνεδριο

Ψυχικό Αθήνα

Π.Ε.Κ. 0 42 Article rating: No rating

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 36ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Π. Ψυχικό.

RSS
12345678