ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Π.Ε.Κ. 0 90 Article rating: No rating

Το νεογέννητο μωρό σας είναι μοναδικό,  δεν θα βρείτε όμοιο του  σε ολόκληρο τον κόσμο, όσο και αν ψάξετε. Έχει το δικό του DNA. Όπως η εμφάνιση του είναι μοναδική, μοναδικά θα είναι και τα ψυχικά, πνευματικά και κινητικά του χαρακτηριστικά.

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ

Από Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου

Π.Ε.Κ. 0 293 Article rating: 4.0

Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι περισσότεροι από μας σήμερα, επιβάλλουν στην γυναίκα ένα πολλαπλό, πολυεπίπεδο και πολύ εξαντλητικό ρόλο που έχει τρεις κύριες πτυχές: εκείνη της εργαζόμενης,

Κακοσμία της αναπνοής στα παιδιά (Halitosis)

Δρ. Περσιάνη παιδίατρο

Π.Ε.Κ. 0 4267 Article rating: 3.7

Ένα πολύ συνηθισμένο παράπονο που κάνουν οι γονείς στον παιδίατρο για τα παιδιά τους, είναι η κακοσμία της αναπνοής τους. Φυσικά δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό (20%) των ενηλίκων. Η κακοσμία του στόματος και κατ’ επέκταση της αναπνοής είναι η τρίτη αιτία μετά την τερηδόνα και την ουλίτιδα που οι ασθενείς επισκέπτονται τον οδοντίατρο.

Αναγνωρίζοντας το άρρωστο παιδί

Δρ. Ιωάννης Γεωργίου

Π.Ε.Κ. 0 525 Article rating: No rating

Με το άνοιγμα των σχολείων και την έλευση του χειμώνα τίθεται το ερώτημα πότε ένα άρρωστο παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι και για πόσες ημέρες για να ελαττωθεί η μετάδοση κάποιας αρρώστιας και στα άλλα παιδιά. Επίσης πότε ένα παιδί δεν χρειάζεται να απομονωθεί.

Καύσωνας και κλιματιστικά

Δρ. Νίκο Περσιάνη

Π.Ε.Κ. 0 599 Article rating: 2.0

Μπήκαμε ήδη στο καλοκαίρι και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο και δεν περνά καλοκαίρι που να μην έχουμε καύσωνα. Ο καύσωνας είναι επικίνδυνος για όλες τις ηλικίες , αλλά τα μωρά,  τα μικρά παιδιά και οι υπερήλικες είναι πολύ πιο ευάλωτοι στη υπερβολική ζέστη.

RSS
123